Meny
Lukk
Tony Rydland (til venstre) og Rebecca Hofseth, programledere. Direktestrømming av programmet «Sammen mot fremtiden», fra Mjøndalen Syvendedags Adventistkirke, Mjøndalen.
Foto: Tor Tjeransen/Adventist Media Exchange (CC BY 4.0)

Digitalt årsmøte

Sammen mot fremtiden.

Hvert år arrangeres det et årsmøte i hvert av Adventistkirkens tre distrikter. Det er en stor åndelig høytid med bibelstudier, prekener, misjonsmøter, sang og musikk, og sosialt fellesskap både rundt matbordene og i vennekretser.

Det skjedde ikke i år.

På grunn av tingenes tilstand, ble det i stedet arrangert en digital sammenkomst for hele landet.

Nå er vi jo etter hvert blitt vant med at fellesskapet digitaliseres og prekener konsumeres i sofakroken, så et digitalt «årsmøte» er et naturlig valg når det «normale» uteblir.

Lørdag 12. juni sendte Adventistkirken derfor en livesending via www.adventist.no, der konferanseatmosfæren ble ivaretatt ved å be seerne logge seg på en Zoom-link som ble aktivert på en storskjerm bak programlederne i Mjøndalen kirke. På den måten fikk sendingen et «live» publikum som tilførte kvelden en annen opplevelse av fellesskap en hva en normal TV-sending kunne gjøre. Rent teknisk er det første gang kirken har prøvd å kombinere Zoom med direktesendinger.

Leder før Adventistkirkens østnorske distrikt, Claes Lundström, ønsket spesielt å gjenskape et av aspektene ved årsmøtene.

– Tanken var å få til noe som lignet et lørdagskveldsprogram på årsmøtet. Vi ville etterligne opplevelsen av vitnesbyrd, sang og musikk, og visjoner for fremtiden.

Over 1000 PCer var i løpet av kvelden innom sendingen som var lagt opp til å være et «Norge Rundt». En rekke menigheter fra alle distriktene hadde på forhånd meldt inn videoinnslag som ble vist i løpet av kvelden. Ved hjelp av et Zoom-publikum, mange videoinnslag og en håndfull live-intervjuer, ble enhetsidentiteten og fellesskapsopplevelsen maksimert.

Tony Rydland og Rebecca Hofseth tok programlederrollen. De representerer et hyggelig generasjonsskifte i plattformledelse, der smil, passe doser humor, og innlevelse skapte fremdrift i det som lett kunne ha begrenset seg til kun en samling selvlagede videoer. Den glede og begeistring som preget dem, bar kvelden og tilførte den personlighet og identitet.

Kveldens tema: «Sammen mot fremtiden», gjelder ikke bare kirkens medlemmer. Det er også en invitasjon til deg som ikke har formell tilhørighet i Syvendedag Adventistkirken: Kom! La oss gå sammen inn i fremtiden. For Gud har noe godt i vente for oss: «For jeg vet hvilke tanker jeg har med dere, sier Herren, fredstanker og ikke ulykkestanker. Jeg vil gi dere fremtid og håp» (Jeremia 29:11).

Tilbake til nyhetsarkiv