I september ble det fjortende Absolutt niende arrangert. Med pluss minus hundre deltakere hvert år, er det nå over 1400 fjortiser som har vært med på denne leiren. De som var tilstede på årets Absolutt niende, er like gamle som arrangementet.

Dagfinn Myklebust, rektor på Engesvea skole, er den eneste som har vært tilstede på alle fjorten Absolutt niende. Gjennom alle årene har det vært hans oppgave å lede sosiale og fysiske aktiviteter. De sosiale og fysiske aktivitetene er noe av det som får aller best skussmål under elevenes evaluering hvert år. De er spesielt fornøyd med lekene ute i mørket, når alle løper rundt med lommelykt. Dagfinns innsats skaper begeistring og setter spor. Det er derfor interessant å høre hva han forteller. Han får spørsmålet: Fjorten år med fjortiser, hvorfor bidrar du til denne leiren år etter år? «Fordi det er gøy,» svarer han umiddelbart. Han fortsetter med å si, «jeg tror det er noe av det viktigste vi gjør som kirke og skole. Absolutt niende er en totalopplevelse. Den påvirkningen vi gir under leiroppholdet, skaper inntrykk og minner som varer. Leiren bidrar på en helt unik måte til å tydeliggjøre adventistskolenes særpreg.»

Rektoren forteller videre om elever som han kun kjenner fra Absolutt niende, som han tilfeldig møter etter mange år. De kommer bort til Dagfinn og tar initiativ til å fortelle om livet sitt og hvordan de har det. Slike opplevelser forsterker hans inntrykk av at uka har gitt noe som varer. Ekstra moro blir det når elever som selv har deltatt under absolutt niende, blir med som ledere eller lærere, for å gi opplevelsen videre. Det er gøy at de får et litt annet perspektiv på noen av aktivitetene og lekene, når de ser det hele fra voksenrollen. Det er litt annerledes å være elg under mørkeleken elgjakt, enn det å være elgjeger.

Det er ikke bare Dagfinn som har det moro. Rektoren omtaler seg selv som en gammel mann, og sier at det er veldig hyggelig at de unge lærerne og pastorene har det kjekt på Absolutt niende. De koser seg sammen og gjør ting etter at elevene har gått til ro. De to siste årene har de unge voksne (og noen av de gamle), spilt boblefotball. De voksne får også minner for livet. Mange av dem som deltar som ledere og lærere, ønsker å komme tilbake.

Dagfinn har selv mange gode minner fra Absolutt niende. Han ler når han forteller om utfordringer som ble løst på kreative måter under de første leirene. Videre sier han: «Det er lettere å arrangere Absolutt niende nå, enn de første gangene. Vi har fått verdifull erfaring som gjør at ting er mer strømlinjeformet og mindre arbeidskrevende. Dessuten kjenner vi elevene bedre når de kommer til Absolutt niende nå. De har vært på både leirskole på Langedrag og Basecamp 8 sammen med oss tidligere. Rektoren merker godt at relasjonene som blir skapt under tidligere arrangement, er der når han møter elevene igjen.

Du har holdt på i fjorten år, Dagfinn. Blir du med i fjorten nye år? «Jeg har ingen planer om å slutte. Så lenge jeg jobber som rektor på Engesvea, ser jeg for meg at jeg blir med.»