Lukk
ADRA Ukraina er i full sving med å hjelpe folk i landet til å være forberedt for vinteren. Bildet er fra et tilsvarende prosjekt i fjor.
Foto: ADRA Ukraina

Forbereder vinteren i Ukraina

ADRA hjelper mennesker i Ukraina med å holde varmen gjennom vinteren.

Når temperaturen synker over hele Europa, føler vi oss alle velsignet hvis vi kan ta på oss en varm genser eller slå på varmen hjemme. Men hvordan klarer barn og voksne seg i Ukraina? Å møte kulden kommer til å bli en utfordring for mange.

Det er her dine donasjoner hjelper ADRA-nettverket å trå til, slik at barn og voksne får en varmere vinter.

Klikk her for å bidra til nødhjelp i Ukraina.

Slik hjelper ADRA i Ukraina – vinterhjelp til barn og voksne

Hanna Bakanovska, programdirektør i ADRA Ukraina, forklarer:

«I løpet av denne sene høstsesongen er det svært viktig å forberede seg på de forestående lave temperaturene og mulige strømbrudd forårsaket av rakettangrep, både for vår veldedige organisasjon og for alle mennesker i Ukraina som er berørt av krigshandlingene.

For øyeblikket gjennomfører ADRA Ukraina flere forberedelser til vinteren prosjekter, der formålet er å forsyne den mest sårbare befolkningen med andre ting enn mat, som varmeovner, komfyrer, termokopper, varme tepper og PowerBanks.

Samtidig distribuerer vi brenselbriketter i områder der det ikke er mulig å kjøpe fast brensel, særlig i nylig gjenerobrede områder der skogen er sterkt forurenset av landminer.

ADRA Ukraina tilbyr også husly til internt fordrevne som har mistet boligen sin, for å hjelpe familiene med å overleve denne vanskelige vintersesongen i komfortable omgivelser.

En annen komponent er kontantstøtte. I høst har over 780 personer allerede mottatt kontantstøtte til husleie, mens 40.054 personer har mottatt kontantstøtte til flere formål siden begynnelsen av 2023. I områder der det ikke finnes fungerende markeder, det vil si i avsidesliggende områder og områder i umiddelbar nærhet av frontlinjen, er matvarehjelpen fortsatt svært relevant.

I tillegg fokuserer vi på varmeisolering av boliger og tilfluktsrom som en del av våre vinteraktiviteter. For øyeblikket utfører ADRA Ukrainas team reparasjoner av ødelagte private hus, inkludert utskifting av vinduer, takreparasjoner og isolering.

ADRA Network-prosjektet er et annet prosjekt med forberedelse til vinteren. Det startet i midten av september og vil fortsette til slutten av april neste år. Prosjektet omfatter utdeling av brenselbriketter i Sviatohirsk i Donetsk-regionen, der vi allerede har registrert 750 husholdninger. Det er også planlagt distribusjon av byggematerialer til husholdninger som er i stand til å utføre reparasjonsarbeider enten ved egen innsats eller med støtte fra lokale myndigheter. Denne aktiviteten vil bli gjennomført i regionene Zaporizhzhia, Kherson og Mykolaiv. De som ikke er i stand til å utføre reparasjonsarbeidene selv, kan søke om å delta i et annet program, der ADRA Ukrainas team vurderer skadene på de mest skadde husstandene og inngår avtaler med entreprenører om å utføre reparasjonsarbeidene.

Om lag 130 husholdninger forventes å bli hjulpet i Zaporizhzhia, Kherson og Mykolaiv-regionene, det vil si i de nylig frigjorte områdene og i områder der det ikke pågår aktive kamphandlinger. Det er anslått at dette prosjektet vil gi støtte til 2240 mottakere.»

Av hele vårt hjerte takker vi alle som donerer til vinterhjelpen gjennom deres lokale ADRA-kontor. Dere er en velsignelse for disse barna og voksne!

Tilbake til nyhetsarkiv