Meny
Lukk
Foto: Britt Celine Oldebråten

Hjelpeaksjon 2023: Håpet er på skolen

Vi befinner oss midt i kjernetiden for årets Hjelpeaksjon.

Flere enn 1000 skoleelever, lærere og foreldre ved 12 skoler gjør en stor innsats for at også barn i noen av verdens fattigste land skal få gå på skolen. «Vi starter alltid skoleåret med å hjelpe andre,» sier lærere og elever ved Adventistkirkens verdibaserte skoler. Medlemmer i flere Adventistkirker følger opp – og du kan møte folk i alle aldre fra dør til dør.

Å se barn, unge og voksne gjøre noe for å hjelpe andre, gir håp.

Hjelpeaksjonen handler om å gi håp og utdanning til barn, ungdommer og lokalsamfunn spesielt i Niger, men også langsiktig i de andre landene der ADRA Norge har aktivitet. På landsbygda i Niger har ADRA bygget 20 skoler de siste fem årene. Lærere har fått utdanning og holdningene til utdanning og skolegang blant ledere, foreldre og folk med påvirkningskraft er i positiv endring. Lærere har blitt kurset spesielt innenfor psykisk helse og inkludering av barn med funksjonsnedsettelser.

To glade barn fra Tyrifjord Barne- og Ungdomsskole går i hjelpeaksjonen 2023

Foto: Britt Celine Oldebråten

Vil du være med og støtte årets Hjelpeaksjon? Klikk her.

Før ADRA kom og begynte arbeidet der Adiza (12) bor, ble den døve jenta holdt helt utenfor skolen. Hun måtte jobbe hjemme i nærheten av huset og ble ofte holdt utenfor når de andre barna lekte og hadde det moro. Takket være Hjelpeaksjonen og at holdningene til skole og utdanning har endret seg, har mye blitt annerledes. Nå får hun være med, og læreren har lært tegnspråk og kan kommunisere med jenta. Adiza lærer å lese og forstå tallene. Hun får muligheter som hun ellers aldri ville hatt.

Vil du se årets hjelpeaksjonsfilm? Klikk her.

Det finnes mange barn i lignende situasjon som Adiza, barn som holdes hjemme og ikke får være med når andre går til skolen. Barn med funksjonsnedsettelser er særlig utsatt. Sammen med fysisk tilrettelegging og bevisstgjøring, endres holdninger. Lærere kurses og får ny kunnskap og nye ferdigheter. Barn, særlig unge jenter, som har blitt holdt hjemme siden pandemien, kommer tilbake til skolen. Håpet smitter fra det enkelte barnet til familien, landsbyen og til hele lokalsamfunnet.

Her finner du verktøykassen med det mest av det du trenger til å informere om – og arrangere Hjelpeaksjon.

Bli med i rekken av mennesker som ber for verden og ber for barn i nød!
Få noen i menigheten med deg til å gå noen små skritt og skap glimt av livsviktig håp.

Vil du være med og støtte årets Hjelpeaksjon? Klikk her.

PS Det er fint å gå i Hjelpeaksjonen nå i september før det blir mørkere kvelder.
Vi tar alltid pause med dør til dør-aksjon rundt tiden for TV-aksjonen 22. oktober: 2 uker før, og en uke etter.

Foto: Gullveig Guleng

Tilbake til nyhetsarkiv