Meny
Lukk
Foto: ADRA

Hjelpeaksjon i koronatid

Ingen av oss kunne ha forutsett hva dette året ville bringe.

ADRAs stab i 120 land har møtt utf­ordringene. Mange har fått nye oppgaver og har funnet nye måter å arbeide på lokalt. En vanskelig situasjon rammet mennesker som fra før var sårbare.

Å miste skolegang har langvarige konsekvenser. Uten utdanning vil barna alltid måtte slite økonomisk, og mange vil slite med å få nok mat. Fattigdomsspiralen vil være nærmest umulig å arbeide seg ut av.

I krisesituasjoner og områder som er belastet med konflikter og krigshandlinger, har jenter statistisk sett dobbelt så stor risiko for å miste skolegang. De blir ikke prioritert, noen ganger fordi det blir bestemt at de skal gifte seg tidlig. Frykten er hva som skjer med alle de jentene som aldri vil komme tilbake til skolen etter pandemien.

Barna er historien om nåtid og fremtid. Men historien om oss skal skrives av dem – våre barn.

Dette er en av årsakene til at vi inviterer kirker og skoler til å ta aktivt del i årets Hjelpeaksjon. Om det ikke er mulig å gå med bøsse der du bor på grunn av smitten, har vi samlet gode ideer på side 11 i heftet Praktisk info.

La deg inspirere av andre! Tyrifjord barne og ungdomsskole fikk ny rekord i sin bøsseinnsamling. Møllebakken skole i Bergen fikk ny rekord uten bøssebæring og i en vanskelig koronatid. Hva gjorde de? Gode ideer kan kopieres.

Hva kan du og din gruppe bidra med? Hvordan vil vi inkludere alle?

Den 14. november braker det løs. Da lager du sammen med oss et program som garantert vil insoirere deg. Følg med, følg med!

Fortsatt god Hjelpeaksjon.

Tilbake til nyhetsarkiv