Lukk
Foto: Jostein Myrdal

Høsttakkefest i Bugården kirke 17. november

Med fullt hus, ble høsttakkefesten et speilbilde av samhold med musikk, drama og refleksjoner.

I det programmet skulle starte stod det mange folk langs veggene og det måtte bæres inn ekstra stoler slik at alle fikk en sitteplass. Dermed var det rundt 300 personer til stede i Bugården kirke som Mokollen skole hadde leid. Anledningen var en skolegudstjeneste i form av en høsttakkefest. I tillegg til elevene og deres familier var adventistmenighetene som står bak skolen, Sandefjord, Tønsberg og Larvik, invitert til gudstjenesten.

I løpet av programmet fortalte rektor, Tone Olafsson, at elever og lærere hadde brukt lang tid på å øve til høsttakkefesten og at skoledagen før gudstjenesten i all hovedsak hadde gått til generalprøver i den leide kirka. For publikum var det tydelig at elever, lærere og andre ansatte på skolen hadde forberedt seg godt til det varierte programmet. Elever fra 1.-7.trinn bidro med forskjellige musikalske innslag både frisk og flott korsang og en blokkfløytearie. Elevene på 6. og 7. trinn dramatiserte bibelfortellingen om den ene spedalske som kom tilbake og takket Jesus etter å ha blitt helbredet.

Kollekten gikk til ADRA. Ungdomsskolen hadde laget en bildepresentasjon om hva ADRA er i tillegg til at de hadde intervjuet kommunikasjons rådgiver i ADRA, Gry Haugen. Ungdomsskolen delte også visdomsord og illustrasjoner om takknemlighet.

Foto: Josten Myrdal

I pastor David James sin andakt, ble følgende spørsmål stilt: Hva er skatten din? Hva har du som du ønsker å gi videre til barna dine? Han viste oss bilder av typiske ting som vi gjerne vil skal gå i arv som bunader, familiehytter og annet. Men det pastoren selv er mest takknemlig for i eget liv er familien og forholdet til Jesus. Og nettopp det var noe han ønsket å gi videre – muligheten til å bli kjent med Jesus og de kristne verdiene.

Mot slutten av programmet tok FAU-leder ordet, Thor Sebastian Nilsen, han er også lokalpolitiker i Sandefjord. Han takket lærerne for den store og gode innsatsen som gjøres på skolen hver dag. Alle skolens medarbeidere ble invitert opp på scenen og alle fikk en gave, tre flasker med eplemost fra Gjennestad Gartneri.

Programmet i kirkesalen ble avsluttet med at lærer, Kenneth Sørum, sang og spilte velsignelsen. Deretter var alle som var til stede invitert til å spise deilig høstsuppe og brød.

På de årlige skolegudstjenestene som alle Adventistskolene gjennomfører hvert år, blir vi minnet om hvor mange mennesker som blir berørt av det arbeidet som gjøres gjennom skolehverdagen. Det som skjer på skolen har stor betydning ikke bare for elevene, men også for familiene deres. Adventistskolene bidrar til at Adventistkirken blir kjent i lokalmiljøet og til at vi som kirke får en større bekjentskapskrets.

Tilbake til nyhetsarkiv