Lukk
Advent Ambassadors fikk inn 22.000 kroner til en skole på en liten øy på Filippinene under sin veldedighetskonsert i Bøler kirke 20. april.
Foto: Jeff Magbanua / Adventist Media Exchange (CC BY 4.0).

Konsert med Advent Ambassadors

Advent Ambassadors feiret 12-årsjubileum med konserten "How Great Thou Art" i Oslo 20. april.

Konserten ble arrangert i Bøler kirke, ikke langt fra Adventistkirken Ulsrud, som gruppen regner som sitt hjem. Dette var gruppens første solokonsert i Norge. Koret sang 13 sanger. Dessuten fikk de frammøtte høre musikkstykker på fiolin og piano. Gjennom konserten ville koret sette søkelyset på Guds storhet gjennom årene de har vært aktive. Koret fortalte også litt om sine planer for fremtiden.

Konserten var en veldedighetskonsert til inntekt for SULADS, en ideell organisasjon som arbeider for å gi et utdanningstilbud til urbefolkningen på Filippinene. Det konkrete prosjektet de samlet inn til, var byggingen av et nytt bygg ved Panglima Haji Sulads Academy, en adventistskole på en av øyene i provinsen Tawi-Tawi lengst sør på Filippinene. Koret fikk inn over 26.000 kroner til prosjektet.

Forberedelsene til konserten startet i 2023, og gruppen har jobbet målbevisst for å invitere folk som ikke tilhører Adventistkirken til å komme til arrangementet. Sammen med organisasjonen Filipino Adventists in Nordic Area (FANA) i Oslo, ville gruppen ikke bare arrangere en konsert, men også gjøre det til en evangeliseringsaktivitet. Derfor ble adventistbøker og blader delt ut gratis til gjestene, spesielt til de som ikke var adventister.

Advent Ambassadors fikk stående applaus da konserten var slutt. Etter konserten inviterte koret til tid for fellesskap der gjestene delte historier og hilsener med hverandre mens de spiste den deilige vegetariske snacksen som ble tilberedt og servert.

Enrico T. Fos (nr tre f. v.), Filippinenes ambassadør til Norge og hans kone Myla Antonette Fos var til stede under konserten med Advent Ambassadors. Her er de sammen med Victor Marley, Simon Martin og Øystein Hogganvik. Foto: Jeff Magbanua / Adventist Media Exchange (CC BY 4.0)

Den filippinske ambassadøren i Norge, Enrico T. Fos, og hans kone Myla Antonette Fos, visekonsul Sheryl Uy og andre ansatte fra ambassaden beæret arrangementet ved å overvære konserten. De viste sin takknemlighet for den filippinske sanggruppen i Norge. Også Adventistkirkens pastorer i Oslo, Øystein Hogganvik fra Ulsrud menighet, Simon Martin fra Betel menighet, tidligere pastor i Ulsrud menighet, David Havstein og DNU-president Victor Marley var til stede sammen med menighetsmedlemmer fra Cornelius, Strømmen, Hønefoss og andre SDA-menigheter rundt om i Oslo.

De opprinnelige medlemmene i koret kom fra ulike deler av Filippinene og møttes gjennom Billy Roman i provinsen Ilocos Norte, for å studere norsk. Under musikalsk ledelse av Warley Chio begynte gruppen å drive sin musikalske tjeneste gjennom den lokale kirken Cadaratan SDA Church, som ledes av pastor Delmer Catalon.

Gruppen kan takke menigheten i Cadaratan for mye av det engasjementet lidenskapen koret har for å tjene andre. Menigheten i Cadaratan hjalp dem så mye de første årene. Koret fikk flere medlemmer da de første kormedlemmene flyttet til Norge. Den gangen bestod koret av sykepleiere. Når har gruppen medlemmer med forskjellige yrker. Blant annet en advokat, en radiolog og en pastor. Andre medlemmer av teamet er Fresette Escoza-Johnsen og Je Mark Ocaya.

Koret takker Eyvind Røst og venner fra menigheten Cornelius for teknisk hjelp, Benedicte Wiik for pianospill og reklame, og familiene til hvert enkelt medlem for hjelp og støtte til å gjøre denne konserten til en suksess. Følg Advent Ambassadors Facebookside for oppdateringer om gruppens aktiviteter og arbeid. Fortsett å be for gruppens arbeid i Herrens tjeneste!

Tilbake til nyhetsarkiv