Meny
Lukk
Internatet ved Tyrifjord videregående skole er tømt for elever etter at en internatelev og fire dagelever har fått påvist koronasmitte.
Foto: Claus Nybo/Adventist Media Exchange (CC BY 4.0)

Koronasmitte på Tyrifjord

Skolehjemmet er tømt for elever.

I løpet av onsdag forlot de siste internatelever Tyrifjord videregående skole. Beslutningen om å sende elevene hjem ble tatt i samarbeid med kommunes smitteverngruppe etter at to elever testet positivt for Covid-19, en dagelev og en internatelev. Etter hvert er ytterligere tre elever bekreftet smittet.

Rektor Styrkår Dramstad ved Tyrifjord videregående skole opplyser at skolen hele veien har hatt tett kontakt med smitteverngruppen i Hole kommune og kommuneoverlegen.

Allerede mandag og tirsdag ble alle internatelever fra Nord-Norge sendt hjem som et forebyggende tiltak. Dersom en person er satt i karantene, er det ikke lov å benytte offentlig transport. Hvis elever fra Nord-Norge skulle bli satt i karantene, ville det skapt en veldig vanskelig situasjon for dem.

– Vi sendte elevene fra Nord-Norge hjem tidlig blant annet for å redusere risikoen for at noen måtte tilbringe julen i karantene eller isolasjon på internatet, sier Dramstad.

Smitteutviklingen ved skolen i løpet av onsdagen viser at dette var en klok avgjørelse. Til alt hell var det ikke internatelever i de to andreklassene som var satt i karantene fra mandag 7. desember.

Skolens ledelse har vært forberedt på at en slik situasjon kunne oppstå. Det er nå kun yrkesfagene som undervises med elever til stede på skolen. Den øvrige undervisningen fortsetter i henhold til timeplanen, men digitalt.

Elever og ansatte som har vært i samme rom eller klasse som en med påvist smitte, må i karantene. Onsdag ettermiddag var 10 lærere ved Tyrifjord videregående skole i karantene. Karantenetiden løper ti dager etter siste kontakt med person med påvist smitte. I tillegg til de ti lærerne er elevene i 2sta, 2stb, 3sta, 3stb og påbyggingsklassen satt i karantene. Til sammen 117 personer.

Kommunen begynte testing av ansatte tirsdag og fortsetter det arbeidet. Kommunens smitteverngruppe har ikke kunnet fastslå smittekilden for de smittede ved skolen.

Tilbake til nyhetsarkiv