Meny
Lukk
Foto: Tor Tjeransen/Adventist Media Exchange

Maks 50 på gudstjenester

«Fastmonterte seter» tolkes strengt.

På Regjeringens pressekonferanse mandag 9. november om Covid-19-pandemien gjorde helse- og omsorgsminister Bent Høie det klart at begrepet «fastmonterte stoler» skal tolkes strengt. Sammenlenkede stoler, som er vanlig i mange forsamlingslokaler, oppfyller ikke kravet.

Det betyr at de aller fleste kirker ikke kan ha flere enn 50 deltakere på gudstjenester. På spørsmål fra Vårt Land om dette ikke var forskjellsbehandling mellom kinoer og kirkebygg, pekte Høie på at det avgjørende ikke er hva slags lokale stolene står i, men det faktum at det skal være separate stoler med skille mellom hvert sete og at de var skrudd fast i gulvet.

Justis- og beredskapsminister Monica Mæland minnet om at menigheter fint kan holde gudstjenester i kinoer, der stolene er fastmontert.

Før helgen hadde generalsekretæren i Norges Kristne Råd, Erhard Hermansen, bedt myndighetene om en avklaring av definisjonen på begrepet «fastmonterte stoler» fordi mange kirkesamfunn var usikre på forståelsen.

Regjeringens skjerpede retningslinjer i henhold til covid-19-forskriftens paragraf 13a gjelder fra og med mandag 9. november.

På bakgrunn av myndighetenes avklaring av forståelsen av begrepet fastmonterte stoler, har ledelsen for Adventistkirken i Norge sendt ut en oppdatert smittevernveileder til menighetene.

Spørsmål angående smittevernet i Adventistkirkens menigheter rettes til marianne.dyrud@adventist.no.

Last ned Syvendedags Adventistkirkens oppdaterte smittevernveileder her!

Tilbake til nyhetsarkiv