Meny
Lukk
Speiderne i Adventistkirkens speidertropp i Arendal gikk fra dør til dør og samlet penger til ADRAs prosjekter i Niger etter at de også hadde bidratt på kirkens markedsdag.
Foto: Evelina Fors Brinchmann/Adventist Media Exchange (CC BY 4.0).

Markedsdag for ADRA i Arendal

Speiderne ga et viktig bidrag til hjelpeaksjonen.

Søndag 3.september 2023 arrangerte Adventistkirken i Arendal en hyggelig markedsdag, til inntekt for ADRA og årets hjelpeaksjon. Menighetens medlemmer samarbeidet om å lage i stand en flott dag og det ble det virkelig.

Småspeiderne møtte også opp på markedsdagen. En viktig egenskap hos en speider er å hjelpe andre. Utenfor kirken hadde speiderne satt opp ulike aktiviteter. I full speideruniform, inviterte de besøkende med på et par konkurranser. Vi hadde «kaste erteposer på blikkboks-tårn» og «kaste ball på bowlingkjegler». Speiderne var utrolig flinke og ikke minst tålmodige, for det er ikke så lett å stå ute når det begynner å regne.

I den andre halvdelen av dagen fikk speiderne prøve å gå dør-til-dør med innsamlingsbøsse og hjelpeaksjonsblader. Det var en spennende og ny opplevelse for dem alle sammen. Helt til slutt fikk speiderne være med på et spennende eventyr inne i kirken.

Både inne og ute stod det flotte stander med salg av gjenbruksgjenstander (malerier, klær, sko, kopper, bøker, barneleker, puslespill etc.). Det var mulig å få ansiktsmaling, samt gjette på en krukke med nonstop. Det var også mulighet å få noe godt å spise, som vårruller, stekte nudler, vafler, kaker i alle former.

Alle inntektene gikk til ADRA Norges prosjekter i landet Niger i Afrika. Stemningen inne i kafeen var utrolig hyggelig, hvor de som var til stede, kunne ha en god prat rundt bordene eller følge med på TV-skjerm hvor de ulike prosjektene ADRA Norge har både i Niger og andre steder i verden.

Alt i alt en vellykket og kjempefin dag. Neste år håper vi på litt bedre vær, for da kan vi være enda med synlige fra utsiden. Takk til alle som hjalp til og var innom og støttet ADRA Norge med penger denne dagen.

Tilbake til nyhetsarkiv