Lukk
En minnepenn med musikken til de 656 sangene i Adventistkirkens sangbok er nå klar til bruk for menigheter uten pianist.
Foto: Tor Tjeransen/Adventist Media Exchange (CC BY 4.0).

Musikk til salmeboken er klar

Endelig får menigheter lydfiler med akkompagnement til salmeboken.

I flere år har menigheter uten pianist/organist etterspurt lydfiler med akkompagnement til Adventistkirkens salmebok, Salmer og sanger på veien hjem. Denne uken har de første menighetene fått tilsendt minnepenn med pianomusikk til samtlige 656 sanger i salmeboken.

Det er Hanne Berntsen som har gjort den store jobben med å spille inn alle sangene med det riktige antall vers for hver sang. Det har vært et omfattende arbeid som Hanne har gjort med entusiasme, musikalsk finfølelse og kjærlighet for menigheten.

Filene er tilgjengelige på minnepenn til Adventistkirkens menigheter i Norge. Menighetene får filene uten kostnad. På grunn av forhold rundt rettigheter til musikken blir disse minnepennene ikke tilgjengelige for privatpersoner. Musikken skal kun brukes i menighetenes møter og gudstjenester. Bruken av denne musikken skal rapporteres til TONO gjennom deres digitale rapportløsning. Se veiledning om dette på www.adventist.no under diverse ressurser.

Menighetene bør kopiere filene fra minnepennen til en datamaskin som kan spille av musikken i et passende avspillingsprogram.

De menighetene som ønsker å få tilsendt en minnepenn med lydfilene, kan bestill dem hos Silja Leknes i Adventistkirkens medieavdeling.

Mange av sangene i salmeboken er så gamle at de ikke omfattes av rettighetsbeskyttelsen i åndsverkloven. Musikken til disse sangene blir i nærmeste framtid lagt ut på Spotify. Denne musikken blir da tilgjengelig for alle.

Tilbake til nyhetsarkiv