Meny
Lukk
Foto: ADRA Norge

Norske skolebarn gir håp til Niger

Mange barn i Niger kan ha håp takket være støtten fra skoler og menigheter i Norge.

Denne uken og neste uke går mange barn i Norge gjennom skoleporten med lysende forventning i øynene og ny skolesekk på ryggen. Hvem husker ikke sin første skoledag?

HJELPEAKSJONEN er mye mer enn en fin tradisjon på begynnelsen av et skoleår. Aksjonen gir livsviktig håp til barn, ungdom og lokalsamfunn.

Denne lenken vil lede deg til verktøykassen for årets aksjon. Her finner du det du søker av informasjon om hvorfor, hva og hvordan, samt en ressurs for lærere og et elevhefte.

Siden oppdateres med mer innhold de neste dagene. Vis gjerne Hjelpeaksjonsfilmen (også den i Verktøykassen) allerede førstkommende sabbat!

Fokusland for Hjelpeaksjonen i år er Niger. Du som følger med på nyhetene, vet at det er urolig i landet etter at militæret overtok makten i slutten av juli. Våre arbeidere er i sikkerhet, og arbeidet og de lokalt ansatte er heller ikke direkte rammet, siden det meste av ADRAs arbeid foregår langt utenfor hovedstaden. Arbeidet går altså sin gang, og vi har gode arbeidere og ledere. I et land, der halvparten av befolkningen er barn og der landet regnes som et av de absolutt fattigste i verden, er det like fullt en krevende situasjon og en stor ekstrabelastning.

VI håper at dere lager en fin plan for Hjelpeaksjonen – og at vi hører fra dere underveis. Husk at din menighetsskole eller menighet kan inspirere andre!

 

Tilbake til nyhetsarkiv