Lukk
Foto: Atle Haugen

ØND årsmøte 2023

Taler, musikk og samvær gir glede og inspirasjon.

Hva gjør du hvis du har fått 1000 gjester, og vannet i huset forsvinner? Det var dilemmaet som konfronterte ledelsen på Tyrifjord videregående skole (TVS) ved begynnelsen av årsmøtesabbaten i Østnorsk distrikt. Svaret var: Ring rørleggeren! Han kom, og fikk fart på vannet igjen.

Dette var vel det eneste som sviktet i et godt arrangert årsmøte. Temaet var: «Jeg vil gå med Den hellige ånd». Distriktsleder Claes Lundström hadde fått tak i Anne-May Müller som hovedtaler. Hun er pastor på Vejlefjord og også engasjert i Danmarks svar på SABU. Anne-May traff forsamlingen godt med lun humor, tydelig og forståelig dansk og et inspirerende budskap. Med utgangspunkt i fortellingen fra Pinsefesten som ble begynnelsen på den kristne kirken, pekte hun på at evangeliet omfatter alle mennesker og at Den hellige ånd gis hver enkelt og til fellesskapet for at vi kan dele med andre det vi selv har fått del i.

SAMNOR-orkesteret og skolekorene fra TVS, under ledelse av Elbjørg Keyn Lundström, stod for det musikalske. På ettermiddagskonserten fikk vi nærmere bekjentskap med SAMNORs historie. SAMNOR står for Syvendedags Adventistkirkens Musikkforening i Norge, og er et fellesprosjekt av unge og eldre musikere som kommer sammen ved spesielle anledninger. Det var litt uenighet mellom Trygve Andersen, som er den som har vært med lengst i foreningen, og dirigent og leder Elbjørg Keyn Lundström om når man egentlig begynte slike samlinger. Men det er i alle fall 25 år siden den formelle stiftelsen av foreningen. Brødrene Bjørn og Eivind Keyn var sentrale personer i etableringen og driften i mange år, inntil Eivinds datter Elbjørg tok over taktstokken.

Distriktsleder Claes Lundström hadde snudd opp ned på det tradisjonelle programmet med å arrangere sabbatsskolen på ettermiddagen, og lot heller medlemmer av distriktsstyret visjonere og informere om evangelisme i distriktet.

Men en tradisjon besto: SABU arrangerte Supersabbat for barna i et eget telt på plenen. Som vanlig var det en stor suksess under ledelse av Gry Beate Marley og Harald Giesebrecht, som tok opp Den hellige ånd som tema også for barna. Hele ettermiddagen var det aktivitetsløype og mye liv på plenen i det fine været.

Høytidssabbater som dette er sjeldne anledninger til å treffe venner og bekjente igjen. I tillegg til alle møtene, er samværet i seg selv med på å skape trossamholdet. Vi er sammen om noe viktig, selv om vi ikke ser hverandre hver dag.

Tilbake til nyhetsarkiv