Lukk
Bjørn Ottesen ble nylig valgt til Adventistkirkens øverste leder i Danmark.

Ottesen ny leder for kirken i Danmark

Unionsstyret i Syvendedags Adventistkirken i Danmark har valgt pastor Bjørn Ottesen til å overta ledelsen av menigheten etter at tidligere unionsleder Thomas Müller har fått ny jobb som leder for Vejlefjordskolen i Daugård ved Vejle.

Med til sammen 40 års erfaring er Bjørn Ottesen godt rustet for den nye oppgaven i menigheten.

Han har tidligere vært unionsleder i både Danmark og Sverige, og han har også arbeidet som menighetspastor, bibellærer og lærer ved det teologiske fakultetet ved Newbold College, Syvendedags Adventistkirkens høyskole i England.

Ottesen har en Master of Divinity fra Andrews University (USA) og en Doctor of Ministry fra Fuller Theological Seminary (USA).

Sammen med sin kone, Maj-Britt, har Ottesen fire voksne døtre.

– Jeg vil gjerne benytte anledningen til å takke vår avtroppende styreleder Thomas Müller, som har gjort en fantastisk jobb de siste 12 årene. Samtidig er Adventistkirken inne i en veldig spennende utvikling som jeg gjerne vil være med på å videreføre, sier Bjørn Ottesen.

– Vi ønsker Ottesen velkommen til sin nye rolle som leder for Den danske union, sier Daniel Duda, president for Adventistkirkens Trans-Europeiske Divisjon.

– Bjørn er en dyktig og erfaren kirkeadministrator. Etter at han kom tilbake til Danmark fra Newbold College, har han vært leder for i pastoravdelingen og ansvarlig for evangelisering og misjon. Jeg ser frem til et godt samarbeid og en spennende fremtid for kirken vår i Danmark, avslutter Duda.

Bjørn Ottesen fortsetter i stillingen frem til Den danske unions generalforsamling i 2025.

Artikkelen ble opprinnelig publisert på websidene til Den danske union og Trans-Europeisk Divisjon.

Tilbake til nyhetsarkiv