Lukk
Elever fra Rosendal skole gleder seg over ADRA-uka. 12 Adventistskoler i hele Norge deltar i årets Hjelpeaksjon med sponsorløp, innsamling fra dør til dør og andre aktiviteter som svampekasting på lærere og baklukeloppis.
Foto: Gry Haugen

Savner ADRA-dagene på skolen

Åtte tidligere elever kom og hjalp til som frivillige

På Rosendal skole i Mjøndalen, har elever og lærere vært engasjert med sponsorløp og Baklukeloppis de siste dagene. Denne uken ble det hele toppet med to dager innsamling fra dør til dør.

Blant innsamlerne møter vi Selma (16) og Eirin (15): «Vi savner ADRA-dagene på skolen! Det er derfor vi er her,» sier Selma. Begge jentene gikk ut av grunnskolen på Rosendal i vår, og det er derfor en høyst frivillig sak at de stiller opp på skolens Hjelpeaksjon denne dagen.

Jentene er samstemte når de beskriver de gode minnene de har fra aktivitetene. Særlig husker de hvor morsomt det var å kaste svamper på lærerne. «Det kosta 10 kroner for hver svamp vi kasta,» sier Eirin. «Det var verdt hver en krone!»

De to jentene gikk henholdsvis fem og ett år på Rosendal skole. «Miljøet på skolen var så bra,» sier begge.

Selma (16) og Eirin (15) var to av de åtte tidligere elevene som kom tilbake til Rosendal skole for å være med på Hjelpeaksjonen i år: «Vi savner ADRA-dagene på skolen! Det er derfor vi er her,» sa Selma. Foto: Gry Haugen

Selma og Eirin var ikke de eneste tidligere elevene som var med i innsamlingsaksjonen. På Rosendal skole er det nærmest blitt en tradisjon at tidligere elever kommer og er med i Hjelpeaksjonen. I år var det så mange som åtte tidligere elever som kom og bidro med innsatsvilje og smittende godt humør.

«Jeg er så glad og takknemlig for innsatsen små og store gjør i løpet av ADRA-dagene våre – både når det gjelder Baklukeloppis, ADRA-løpet og Dør til dør- aksjonen,» sier rektor Grethe Trolsrud Johansen på skolen. «Alle elevene stiller opp. Ja, til og med mange tidligere elever kommer og spør om de kan få være med. Så moro er det å gå i hjelpeaksjon!»

Grethe forteller videre at lærerne ved skolen har blitt eksperter på sine faste oppgaver. Foreldrene hjelper til som sjåfører og på kjøkkenet. Den ene kvelden stilte 30 sjåfører opp og skolen fikk bruk for alle sammen.

«Det har vært en utfordring å finne en bank som vil ta imot kontantene. Nå har vi funnet ei fantastisk dame som åpner banken en halv time før åpningstida, slipper vaktmester inn med bøttene og teller opp for oss. Vi fant ut at hun fortjente en blomst! I tankene sender jeg i tillegg en blomst til alle som var med,» sier rektor Grethe ved Rosendal skole i Mjøndalen.

Tilbake til nyhetsarkiv