Meny
Lukk
Foto: Richard Oliveira/Adventist Media Exchange (CC BY 4.0)

Skoleavslutning for TVS 2023

Høytidelig vitnemålsoverrekkelse

Søndag den 18. juni var det tradisjonen tro, en høytidelig skoleavslutning i aulaen på Tyrifjord videregående skole. Elevene i avgangsklassene marsjerte inn i lokalet med bunader, nasjonaldrakter, nydelige kjoler, pen-dresser og andre flotte antrekk, mens en av volontørene spilte fiolin og skolens musikklærer spilte orgel. Rektor, Styrkår Dramstad, ønsket velkommen og gratulerte elevene med fullført videregående opplæring. For de fleste innebærer det å ha gått tretten år på skole. Det er ikke få skoledager. I hvert skoleår er det 190 skoledager og i løpet av tretten år blir det til sammen 2470 dager. Å ha gått så mange dager på skole,  er det all grunn til å feire og markere. I løpet av tretten år får elevene mye lærdom i form av kunnskaper, holdning og ferdigheter.

Og nettopp holdningene var i fokus i mange av hilsenene og lykkeønskningene til elevene. Advokat Bjørn Haugen, som også er styremedlem på TVS, fokuserte på de tre K ene i skolens motto: Kristentro, Kunnskap og Karakter. Han var opptatt av at skolens kristne grunnlag dannet et godt grunnlag for kunnskaper, men også for karakterutvikling – eller med andre ord: danning av holdninger og verdier. Rektor, assisterende rektor og adventistkirkens organisasjonssekretær gav uttrykk for at de ønsket at elevene skulle ta med seg viktige verdier og vennskap videre i livet.

Ordføreren i Hole kommune var også opptatt av at elevene skulle ta vare på vennskap fra skoletiden. Han var også begeistret for at skolen ikke bare jobber for at elevene skal bli venner med hverandre, men at de også gjennom et nylig gjennomført prosjekt har blitt venner med eldre mennesker i kommunen.

Det er aldri kjekt å ta farvel, men man er alltid velkommen tilbake på TVS. Enten til det som skjer på skolen eller på arrangementer i den lokale Adventistkirken og større arrangementer for Adventistkirken i Norge. I kristne sammenheng gir det også stor mening å si på gjensyn eller å snakke om at vi skal møtes igjen – for uansett hva som skjer med oss som tror på Jesus, er det ingenting som kan skille oss. Ikke engang døden. Derfor var det rørende når årets elevrådsleder sang «We`ll meet again».

Programmet i aulaen ble avsluttet med fellessangen, Gud signe vårt dyre fedreland og elevene marsjerte ut til Pomp and Circumstance. På veien ut av salen hadde avgangskullet med seg karakterutskriftene sine (vitnemålene er først klare cirka en uke etter skoleslutt), lærdommer godt lagret i hjernehvelvet og forhåpentligvis mange gode minner i hjertet.

Lykke til med resten av livet, Russ 23!

Foto: Richard Oliveira/Adventist Media Exchange (CC BY 4.0).

Første rekke fra venstre:

Sandra Groven, Ingrid Wik Risøy, Andrea Vigdal, Kristine Marie Grimsrud, Hanna Sundberg, Sara Alhasan Shabaan, Maritereza Hakuzwimana, Marte Sofie Skrove, Julie Rinø Vigdal, Selma Steinsvik, Lerke Aarsand, Ida Karolina Gunnarsdottir Toftegaard, Baldur Gunnarsson Toftegaard, Johanne Berg Kraabøl, Queen Miah, Jenny Vikan.

Andre rekke fra venstre:

Iselin Andersen, Jesper Kjær, Erik Høe Albrecht, Ida Jolijn Søreide Lijkendijk, Live Saveski, Annika Helen Evjen Schinnes, Iris Benum Bjoraa, Karoline Krey, Marah Mohamed Riad Ramadan, Inga Elena Hjelland, Miriam van Vliet Heiberg, Ena Laureen Packer Hope, Sandra Elida Hvalby Ericsson.

Tredje rekke fra venstre:

Henrik Perlt Fossen, Åne Myrdal, Kent-Jørgen Aspnes, Morten Settevik Holmen, Sander Malnes, Øystein Jensen, Arvid Sandburg, Gentian Subi, Mathilde Nordvåg, Tabitha Bordich, Keith Eivind Delgra, Camilla Brunskow.

Tilbake til nyhetsarkiv