Meny
Lukk
Jesaja 41,10 var det mest leste verset i verden i 2020 på bibelappen til YouVersion.
Foto: Tor Tjeransen/Adventist Media Exchange (CC BY 4.0)

Søkt etter håp i Bibelen i 2020

YouVersion-appen ble brukt 600 millioner ganger.

I et år preget av usikkerhet og uro, var det flere mennesker enn noensinne som søkte etter håp i Bibelen. Brukere av YouVersion Bibel-app gjorde nesten 600 millioner søk i appen i 2020, en økning på 80 % fra året før. I et år med rekordhøy bruk av appen, er årets vers for 2020 Jesaja 41:10, «Frykt ikke, for jeg er med deg, vær ikke redd, for jeg er din Gud! Jeg gjør deg sterk og hjelper deg og holder deg oppe med min rettferds høyre hånd.»

– Dette har vært et utfordrende år der mange mennesker har opplevd ødeleggende tap, ensomhet og frykt, sier YouVersions grunnlegger Bobby Gruenewald.

– Selv om 2020 er et år mange sier de helst vil glemme, ser vi det som et år vi vil huske hvordan Gud brukte Bibelen til å hjelpe mange mennesker som søker svar. Gjennom alle vanskeligheter fortsetter folk å søke Gud og vende seg til Bibelen for å få styrke, fred og håp.

Tidlig på året søkte folk hyppigst i Bibelen med søkebegreper som «nyttår», «Bibelen om et år», «tro» og «faste». I midten av mars da pandemien akselererte, var søkeordet «frykt». Like etter var det søkeord som «fred», «håp» og «tro» som økte mest.

I løpet av året ble søkeordet «rettferdighet» det mest brukte ordet i slutten av mai, og det toppet listen igjen i slutten av august og slutten av september. Søkeordene «helbredelse», «fred» og «kjærlighet» har hele veien vært blant de mest brukte søkeordene gjennom året. For å få vite mer om progresjonen av de mest brukte søkeordene og uttrykkene i Bibelappen gjennom hele året, kan du se søketrender for YouVersion-apper for 2020 på app.bible.com/e/2020-search-trends.

– De mest brukte søkeordene viser virkelig hva som har vært tyngende i hjerter og sinn hos mennesker over hele verden på viktige tidspunkt gjennom hele året, sa Gruenewald. De viser hvordan folk søker Gud når de kjemper med de vanskelige omstendighetene de har møtt i 2020, og det er noe vi kan feire.

Da mange kirker måtte stenge for å stoppe spredningen av Covid-19, brukte mange mennesker digitale verktøy for å holde kontakt med Gud, inkludert YouVersions Bibel-app. Dette året har aktivitetsnivået med appen vært det høyeste i historien med 43,6 milliarder kapitler lest, 7,5 milliarder lydkapitler spilt og 1,4 milliarder dager med fullførte bibelleseplaner.

YouVersion opplevde også rekordhøy vekst for Bibelappen for barn, som ble utviklet i samarbeid med OneHope. I september hadde appen blitt installert 14 millioner ganger. Fram til desember 2020 har antallet installeringer økt til mer enn 22 millioner unike enheter. Til sammen har mer enn 60 millioner enheter over hele verden installert appen. Barn fra hele verden har fullført mer enn 170 millioner bibelhistorier i år, noe som er en økning på 90 % fra forrige rekord i 2019. Med åtte språk lagt til i år, kan barna nå oppleve de animerte bibelhistoriene og interaktive spill på 60 forskjellige språk.

Om YouVersion
YouVersion er et produkt fra LifeChurch, og gir bibelbaserte opplevelser som oppmuntrer og utfordrer folk til å søke Gud gjennom daglig bibellesning. Bibelappen tilbyr gratis tilgang til Bibelen på mer enn 1 500 språk og har blitt installert på mer enn 450 millioner unike enheter siden 2008.

Bibelappen for barn er utviklet i samarbeid med OneHope i 2013. Appen hjelper barn å engasjere seg med Bibelen gjennom interaktive animasjoner og morsomme aktiviteter. For mer informasjon om YouVersion, besøk youversion.com.

Tilbake til nyhetsarkiv