Meny
Lukk
Harald Giesebrecht som Arjok og Silas Berg Wollan som Nebukadnesars oppsynsmann under den dramatiserte fortellingen om Daniel og hans tre venner.
Foto: Elsie Tjeransen/Adventist Media Exchange (CC BY 4.0)

«Veggisgutta» profilert på Sommerstevnet

Bibelundervisning, fellesskap og ferie i en god miks.

Hvordan gikk det med «veggisgutta»? Det var et av spørsmålene barna på årets sommerstevne måtte tenke over da de fikk se en dramatisert versjon av historien om Daniel og hans tre venner.

Hver dag under Sommerstevnet fikk barna oppleve et avsnitt av den spennende historien om de fire ungdommene som ble bortført fra Israel og måtte vise sin troskap mot Gud da de ble kommandert til å tilbe Nebukadnesars gullstatue. Harald Giesebrecht og Silas Berg Wollan sørget for den dramatiserte fortellingen, og de besøkte teltene for aldersbestemte barnemøter hver formiddag. Silas forestilte Nebukadnesars oppsynsmann (Daniel 1,11), mens Harald hadde rollene som både Arjok, Aspenas og kong Nebukadnesar. De hadde barnas fulle oppmerksomhet under den dramatiserte dialogen.

«Du må sjekke postkassa»

Hos de voksne var det Andrew Campbell som underviste ved morgenmøtene. Han trakk fram lekser fra noen av troens helter.

– Kunne ikke Gud ha funnet en annen måte å kommunisere med Abraham på enn å be ham ofre Isak, spurte Campell, da han snakket om den krevende fortellingen. Poengene Campbell trakk fram, var at Gud hadde snakket til Abraham gjentatte ganger. Han hadde lovet ham å bli et stort folk, men Abraham var barnløs og prøvde stadig å hjelpe Gud. Campbell minnet om at Gud ønsket at vi skulle stole fullt på ham.

Fra historien om Ester trakk Campbell linjene til at Gud hele tiden forsøker å kommunisere med oss. Han oppfordret til daglig å høre hva Gud har å si oss i Bibelen.

– Gud taler til oss døgnet rundt, men du må sjekke postkassa, sa Campbell i sitt møte sabbats formiddag.

Gud er til stede i våre utfordringer

Hovedtaler for de voksne var pastor Ann Roda fra USA. Hun er kapellan ved et sykehus adventistene eier. Hennes taler tok også utgangspunkt i bibelske personer. Hun trakk fram personligheter som ikke er blant Bibelens kjente.

Gjennom historien til Lea viste hun at Gud er til stede også i livet til mennesker som har opplevd store utfordringer.

Ved gudstjenesten på sabbaten talte hun om Hanna og hennes ønske om et barn. Dette ønsket var altoppslukende for Hanna. For oss kan også våre sterkeste ønsker bli en distraksjon fra oppmerksomheten om Gud. Ja, det kan nærmest bli en avgud.

Gud ønsker å gi oss det vi trenger. Ann Roda påpekte at det er stor forskjell på det vi ønsker oss og det vi trenger. Hun siterte fra Filipperbrevet der Paulus skriver: «Så skal min Gud, som er så rik på herlighet i Kristus Jesus, gi dere alt dere trenger» (Filipperne 4,19).

Gudstjenesten ble avsluttet med at fem unge mennesker tok dåp.

Under markedsdagen kom det inn i overkant av 120.000 kroner til ADRAs arbeid i Niger.

Her finner du flere bilder fra Sommerstevnet.

Tilbake til nyhetsarkiv