Lukk
Foto: Samantha Naylor / Mjøndalen ADRA

Flott julekonsert med Marita Brukthandel og ADRA lokallag i Mjøndalen

En forrykende, mektig, flott og storslått julekonsert.

Adventistkirken i Mjøndalen dannet 3. desember rammen om en forrykende, mektig, flott og storslått julekonsert i samarbeid med Marita Brukthandel og Mjøndalen ADRA lokallag.

-Mange sliter økonomisk og har ikke råd til julekonserter og det er mange som kjenner på ensomhet, forteller Samantha Naylor, leder av ADRA lokallag i Mjøndalen. -Som et ADRA lokallag ønsker vi å være gode bidragsytere i vårt nærmiljø. Vi ønsker å hjelpe der vi ser behov og knytte nettverk, slik at andre kan se oss som en menighet som viser medmenneskelighet og omsorg.

Samarbeid med Marita Brukthandel Mjøndalen

Konserten var et samarbeid mellom Mjøndalen ADRA-lokallag og Marita Brukthandel, som er en nær nabo av Adventistkirken i Mjøndalen. Ønsket var å tilby en gratis julekonsert med sosialt samvær etterpå, og skape en varm og åpen plass for vårt nærmiljø. Det å samarbeide med Marita Brukthandel, som mange i vårt nærområde har et godt forhold til, gjorde at terskelen for å komme inn i en Adventistkirke kanskje ikke ble så stor.

Det ble gjort et bevisst valg om å ikke annonsere i avisen, men heller sende ut invitasjoner til utvalgte steder: Dagsenter for psykisk helse, treffsted for eldre i Mjøndalen, bolig for mennesker med psykiske lidelser, Evangeliesenterets kafe og alle kirker/menigheter i bydel ble informert. I tillegg ble det reklamert i Maritas Brukthandel og deres matutdeling, samt ved Frelsesarmeens leksehjelp og matutdeling og Filadelfiakirkens matutdeling.

Hogne og Rosmary Hogganvik holdt i rammene og planleggingen av konserten, hvor rundt 60 personer fra Marita Brukthandel og menigheten var involvert med store og små oppgaver. Kirken var vakkert pyntet, og musikere og sangere fra menigheten og Marita-miljøet deltok. Det ble en fin kombinasjon av ulike musikalske sjangere. Det var noe for enhver og alt passet veldig godt sammen, særlig med tanke på at det var så mange forskjellige som formidlet, og ikke hadde gjort noe sammen før.

Flere i menigheten ga tilbakemelding på at det var fint å være med og at konserten ble en arena for å knytte kontakter, både innad i menigheten og utenfor. «Nå kjenner jeg meg stolt av menigheten min», «Dette må bli en tradisjon» var noe av det som ble sagt etterpå. Det var mange smil, klemmer og tårer etter konserten.

Det ble også gitt informasjon om ADRA, om organisasjonen, fokusområder, Hjelpeaksjonen, ADRA-lokallag og om Marita Brukthandel og deres fokusområder

Ringvirkninger og gode tilbakemeldinger

Noen dager etter konserten dukket det opp en e-post hos Reidar Kvinge, fra noen som hadde vært i kirken for første gang. De sa dette var den beste julekonserten de hadde vært på, og de hadde vært på mange konserter med kjente artister de siste 20 år. Det var noe som klaffet den kvelden.

Kirkesalen var bortimot full, og det satt noen på galleriet, ca. 200 mennesker var til stede.

Det var gode treffpunkter under grøtservering etterpå. Praten satt løst, og det ga rom for nye bekjentskaper. En som sliter på mange områder i livet sa: «Det er første gang jeg er her, og det er veldig fint å være her. Nå har jeg fått skikkelig julestemning.»

Konserten og rammen rundt bare klaffet så bra. Det var en glede å åpne dørene til kirken.

Tilbake til nyhetsarkiv