Lukk
Et eksempel på hvordan et KI-generert bilde av Jesu gjenkomst kan se ut.
Foto: MidJourney

KI-generert Jesu gjenkomst

KI-generert er av Språkrådet valgt som årets nye ord.

KI-generert betyr at noe er laget med kunstig intelligens. I Adventistkirken bruker vi kunstig intelligens i noen grad. Vi har nettopp tatt i bruk kunstig intelligens for å tekste Mission Spotlight-videoene med rapporter fra forskjellige deler av verden.

Bildet til denne artikkelen er generert av kunstig intelligens. Teksten til studiet og artikkelen nedenfor har blitt laget med ChatGPT 4.0 og oversatt til norsk av Deepl med korrekturlesing av redaksjonen. Den er generert med følgende kommando:

«Skriv et Kristus-sentrert adventistisk bibelstudie om Jesu gjenkomst for en kristen. Skriv i punktform med et par moderne analogier underveis. Skriv litt mer om hvert enkelt punkt i stedet for å bare raskt nevne hva versreferansen handler om. Inkluder et appellspørsmål på slutten.»

Studiet ble så omformet til en artikkel med denne kommandoen:

«Skriv dette som en vennlig og oppmuntrende artikkel på opptil 400 ord. Få den til å fremstå mindre som en disposisjon og mer som en inspirerende fortelling.»

Studie: Jesu gjenkomst – Et moderne adventistisk perspektiv

Innledning

  • Målsetting: Å utforske og forstå løftet om Jesu gjenkomst gjennom adventistisk teologi, ved hjelp av moderne analogier for å få en klarere forståelse.
  • Tilnærming: Skriften som utgangspunkt for utforskningen, men med moderne analogier som man kan relatere seg til.

Løftet om hans gjenkomst

  • Johannes 14,1-3 (Forsikring om gjenkomst): Som i et avstandsforhold der den ene partneren forsikrer den andre om at han kommer tilbake, lover Jesus å komme tilbake og ta oss med til et sted han har forberedt.
  • Apostlenes gjerninger 1,11 (Måten han kommer tilbake på): På samme måte som vi er vitne til at et romfartøy skytes opp og senere vender tilbake, forsikrer Jesu himmelfart oss om hans synlige og herlige gjenkomst.

Tegn som går forut for gjenkomsten

  • Matteus 24,3-14 (Globale nyheter-analogi): Tegn som naturkatastrofer, kriger og utbredelsen av evangeliets budskap indikerer at Jesu gjenkomst nærmer seg.
  • 2. Timoteus 3,1-5 (Trender i sosiale medier): De siste dagers moralske forfall og mangel på kjærlighet kan sammenlignes med negative trender på sosiale medier, og peker på behovet for Kristi gjenkomst.

Karakteren av hans komme

  • 1. Tessalonikerbrev 4,16-17 (Den store begivenheten): Kristi gjenkomst vil være like umiskjennelig og betydningsfull som et verdensomspennende kongelig bryllup eller en stor sportsbegivenhet som kan følges av alle.
  • Åpenbaringen 1,7 (Det universelle fenomenet): I likhet med en solformørkelse eller en supermåne som fanger global oppmerksomhet, vil Jesu gjenkomst være synlig for alle.

Oppstandelseshåpet

  • 1. Korinterbrev 15,51-52 (Analogien med en teknisk oppgradering): Forvandlingen av kroppene våre ved Jesu gjenkomst kan sammenlignes med å oppgradere fra en gammel, treg telefon til den nyeste og raskeste modellen.
  • Johannes 5,28-29 (Det ultimate rettsmøtet): Oppstandelsesdagen er som det siste, avgjørende rettsmøtet der evige skjebner avgjøres, basert på vår respons overfor Kristus.

Å leve i forventning

  • Matteus 25,1-13 (Eksamensforberedelsene): Å være forberedt på Jesu gjenkomst er som å lese til en stor eksamen; vi vet at den kommer, og vi må være klare.
  • Lukas 21,34-36 (Beredskapsøvelsen): På samme måte som vi deltar i beredskapsøvelser for å være forberedt på uventede hendelser, bør vi også leve i beredskap for Jesu gjenkomst.

Konklusjon og appell

  • Sammendrag: Dette studiet fremhever adventistenes tro på Jesu snarlige, synlige og herlige gjenkomst, et grunnleggende håp som inspirerer til et liv i beredskap og vitnesbyrd.
  • Spørsmål til appell: I lys av Jesu løfte om å komme tilbake, hvordan forbereder du ditt hjerte og ditt liv på å møte ham, og hvordan preger dette håpet dine daglige valg og samhandlinger?

Artikkel: Å leve i lyset av Jesu snarlige gjenkomst

I en verden som ofte føles usikker og kaotisk, er løftet om Jesu gjenkomst et fyrtårn av håp og visshet for kristne, spesielt i adventistsamfunnet. Denne kjære troen er ikke bare et fjernt teologisk konsept; det er et levende løfte som kan veilede og forme hverdagen vår. La oss utforske dette dype håpet ved hjelp av samtidsanalogier og oppmuntre hverandre til å leve i gledesfylt forventning om denne herlige begivenheten.

Se for deg et avstandsforhold der den ene parten lover å komme tilbake. Denne analogien gjenspeiler Jesu løfte i Johannes 14,1-3, der han lover å gjøre i stand et sted for oss og deretter komme tilbake for å hente oss dit. I likhet med noen som ivrig venter på at en av sine kjære skal komme tilbake, venter også vi med forventning og glede på løftet om Jesu gjenkomst.

Apostlenes gjerninger 1:11 er en spennende skildring av Jesu himmelfart og løftet om hans gjenkomst. Englenes budskap til disiplene er klart: Jesus skal komme tilbake på samme synlige og herlige måte som de så ham fare inn i himmelen. Dette løftet handler ikke om en hemmelig eller åndeliggjort gjenkomst, men om en håndgripelig, fysisk gjenkomst som kan observeres av alle.

I Matteus 24 beskriver Jesus tegnene som skal komme før hans gjenkomst. Disse tegnene, inkludert naturkatastrofer, kriger og den globale spredningen av evangeliet, fungerer som påminnelser, omtrent som milepæler på en reise, som indikerer at målet nærmer seg. På samme måte peker Paulus’ beskrivelse av de siste dager i 2. Timoteusbrev 3 på det moralske og åndelige klimaet vi er vitne til i dag, og fungerer som et speil på vår tid og en oppfordring til beredskap.

I 1. Tessalonikerbrev 4 og Åpenbaringen 1 beskrives Kristi gjenkomst med storhet og ærefrykt. Det vil være en universell, ubestridelig begivenhet, lik et himmelfenomen som fanger hele verdens oppmerksomhet. Dette øyeblikket vil markere et vendepunkt i menneskehetens historie, der hvert øye vil se ham og hvert hjerte vil kjenne sannheten om hans herredømme.

Forvandlingen vår ved Jesu komme, som beskrevet i 1. Korinterbrev 15, kan sammenlignes med en utrolig metamorfose, der dødelighet ikles udødelighet. Dette forandringsøyeblikket er like dyptgripende og radikalt som forvandlingen fra larve til sommerfugl, og symboliserer vår inngang til evig liv.

Mens vi lever i denne håpefulle forventningen, kan vi speile beredskapen og visdommen som kommer til uttrykk i lignelsen om de ti jomfruene i Matteus 25. Vår forberedelse til hans gjenkomst handler ikke om en fryktsom eller engstelig venting, men om et gledesfylt, aktivt engasjement i tro, kjærlighet og tjeneste.

La oss reflektere over dette og spørre oss selv: Hvordan påvirker løftet om Jesu snarlige gjenkomst vårt daglige liv? Lever vi på en måte som gjenspeiler et hjerte som er forberedt og en ånd som gleder seg til hans gjenkomst? Måtte dette velsignede håpet inspirere oss til å leve hver dag med målbevissthet, nåde og en dyptfølt glede, vel vitende om at hvert øyeblikk bringer oss nærmere den herlige gjenkomsten.

Tilbake til nyhetsarkiv