Lukk
Nye troende sammen med lekfolk og spesielle gjester foran den nye Syvendedags Adventistkirken i landsbyen Nueva Unión i Palenque, Chiapas, Mexico.
Foto: Juan Colina / Adventist Media Exchange (CC BY 4.0)

Kirke blir adventistmenighet

Mexico: En hel menighet går over til Adventistkirken.

En interkonfesjonell menighet i jungelen sør i Mexico ble nylig en syvendedags adventistmenighet, takket være det engasjerte arbeidet til en distriktspastor og et lekmannsmedlem som stadig besøkte det isolerte stedet og studerte Bibelen sammen med lokale interesserte.

Den nye kirken ligger i landsbyen Nueva Unión, et lokalsamfunn med rundt 500 innbyggere noen få meter fra grensen til Guatemala. Det er ikke lett å komme seg til Nueva Unión, for det tar over fem timer å reise fra byen Palenque i Chiapas. Til tross for utfordringene har en gruppe iherdige medlemmer under ledelse av distriktspastoren i Nuevo Orizaba, Ricardo Rodríguez, hver lørdag tilbakelagt den 40 kilometer lange turen for å dele evangeliets budskap med lokalsamfunnet. De fikk hjelp av lekmedlemmet Vidal Pérez, som ble venn med Antonio Estrada, lederen for en tverrkirkelig menighet i området.

“Vi begynte å holde bibelstudier i fem hjem, og så møtte vi Antonio Estrada, som hadde vært leder for en menighet i Villa Unión i mer enn ti år”, forteller Pérez. “[Estrada] stilte meg spørsmål og fikk svarene han trengte. Veldig snart forsto han sannheten om Guds lov, spiseforskrifter og sabbaten, da han så at alt vi delte med ham, kunne finnes i Bibelen.”

Etter å ha gått gjennom 20 leksjoner med Vidal, samlet Estrada sine sognebarn og delte det han hadde lært av bibelstudiene med adventistene. Han sa at han lenge hadde vært på jakt etter sannheten.

“Jeg hadde bedt Gud om å sende meg noen som kunne vise meg sannheten”, forteller Estrada. “Det tok mer enn et år før jeg ble kjent med denne sannheten, men jeg hadde hatt en drøm der jeg så to personer komme på besøk. ”

Etter dette ble medlemmene i denne menigheten enige om å holde en evangeliseringsserie i lokalsamfunnet, hvor Estrada, sammen med andre medlemmer, bestemte seg for å gi livet sitt til Jesus og slutte seg til Adventistkirken.

“Jeg forsto at sannheten om sabbaten er bibelsk og må deles med andre, så menigheten min og jeg konverterte til adventismen etter mer enn ti år i vårt tidligere kirkesamfunn”, sier Estrada.

Tidligere medlemmer av den interkonfesjonelle kirken, som nå er adventister, og medlemmer som har besøkt dem i mer enn ett år sammen med distriktspastoren, har gått sammen om å male og pusse opp fasaden på kirken med logoen som kjennetegner adventistkirkene i Chiapas. Og nå studerer ytterligere åtte personer Bibelen.

9. november samlet menigheten seg for å feire den offisielle åpningen av den nye kirken. Estrada overleverte nøklene og dokumentene til det som har vært hans kirke i mer enn ti år til regionale ledere i Adventistkirken, i et historisk øyeblikk for kirken i området.

Adventistenes ledere i Palenque-misjonen og den meksikanske unionen i Chiapas deltok i seremonien, deriblant unionens generalsekretær José Luis Bouchot. I sitt budskap sa Bouchot at han var begeistret over fremgangen og oppfordret medlemmene til å være et lys i lokalsamfunnet og påvirke de hjertene som ennå ikke har overgitt seg til Kristus.

Rodríguez, som nå leder den nye menigheten, erkjenner at det er mange utfordringer i regionen. “Men vi er glade og takknemlige overfor Gud,” sa han, “fordi han bruker oss som redskaper for å oppfylle sitt oppdrag på dette stedet, og fordi vi har fått den støtten vi trenger for å dele mer av Jesu kjærlighet.”

Pastor Bouchot fortalte hvorfor han ser på denne utviklingen som et stort øyeblikk i adventistkirkens historie i regionen. Ifølge ham har det ikke skjedd ved en tilfeldighet. “Dette er et resultat av menighetsmedlemmenes fulle engasjement”, sier Bouchot. “Det som har skjedd i denne menigheten, er en manifestasjon av Guds ledelse av sin kirke gjennom Den hellige ånd.”

Bouchot la til at han følte seg dypt beveget over å være vitne til resultatet av lekfolks engasjement for å nå ut til verdens ende. “Det fikk meg til nok en gang å føle at Guds kraft er virkelig. Han er den jeg har viet mitt liv til. ”

Artikkelen ble først publisert på websiden til Den interamerikanske divisjon.

Tilbake til nyhetsarkiv