Meny
Lukk

Tor Tjeransen

Jeg er ansvarlig for medieavdelingen i Syvendedags Adventistkirken i Norge. Det er en jobb jeg synes er kjempespennende. Jeg skriver om mange forskjellige emner, men er særlig opptatt av hvordan troen berører dagliglivet.

De som kjenner meg, vet at jeg er lidenskapelig opptatt av fotografering. Sånn sett burde dette vært en fotoblogg. Men hvem vet, kanskje jeg kommer til å by på noen blogginnlegg som hovedsakelig består av bilder. Den som lever, får se.

Tor Tjeransens blogginnlegg

Hvor er Gud i lidelsen?

Ganske mange mennesker i vår tid mener at tro på en kjærlig Gud er en umulighet fordi de oppfatter Gud som helt passiv i møte med verdens lidelse.

Tanker fra Gud

Hvilke tanker har du fått fra Gud i det siste? Og hva har du gjort med dem?

Åndelig trening

Hvis vi som tror, skal gjøre større fremskritt i den måten vi lever på, da kreves det nok både hjelp fra Den hellige ånd og en personlig vilje til å øve seg i gudsfrykt.

Alle engasjert

Det er et voldsomt engasjement når to fotballag møtes til cupfinale på Ullevål 2. desember. Den dagen skal det avgjøres hvilket lag som er best i Norge dette året.

Trofasthet

Hvis kirken skal være en betydningsfull stemme i vår tid, må den framfor alt vise trofasthet mot Guds ord.

Enhet blant individualister

Det er ikke lett å sørge for enhet i et kirkesamfunn der medlemmene er individualister. Adventister har det ikke med å gå i flokk.

Kristentro, kunnskap og karakter

Tyrifjord videregående skoles motto har i seksti år tydeliggjort hva hovedpoenget er med å drive skolen.

Hva fôrer du hjernen med?

Hvordan hjernen funger, definerer oss som mennesker. Hjernen har avgjørende betydning for hvordan vi oppfatter oss selv og hvordan vi blir oppfattet av andre.

Hva har du hørt fra Ham?

Jeg stod på et busstopp i Jerusalem en grytidlig morgen. Gatene var tomme. Bussen jeg ventet på, hadde Vestmuren som endestasjon.
Loading...